duminică, 16 octombrie 2011

Pere in vin

Imi plac perele mult,si tot vazusem retete cu pere insiropate in diverse tipuri de alcool,deci inspirandu-ma din mai multe locuri am pornit la treaba.Avem nevoie de pere,eu am folosit patru,le curatam de coaja,apoi stoarcem lamaie peste ele pentru a evita oxidarea specifica fructelor deschise la culoare.


Am mai gasit prin frigider aproximativ 500ml de vin rosu demidulce,,am adaugat zahar dupa gust,scortisoara,2 plicuri de zahar vanilat de Bourbon.


Am pus vinul la fiert cu scortisoara si zaharul,apoi am adaugat perele,pe care le-am lasat sa se balaceasca pana s-au fiert.

Am scos perele,iar peste vinul ramas am adaugat 1-2linguri de amidon,pentru a-i da o consistenta de sirop.
Se serveste pe farfuriuta,cu sosul de vin turnat peste pere.

Sugestii:
Daca folositi mai multe pere adaugati o cantitate mai mare de de vin.Puteti de asemenea adauga cuisoare,batoane de scortisoara sau alte mirodenii pentru vin fiert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu