luni, 18 iulie 2011

Chec marmorat cu nuci

Cea mai simpla prajiturica,care merge foarte bine langa un pahar de lapte,de ceai sau o ceasca de cafea.

Ingrediente:
-5 oua
-120grame de zahar
-210grame faina
-2 plicuri zahar vanilat
-o jumatate de esenta de vanilie
-o jumatate de plic de praf de copt
-cacao(2-3linguri)
-nuci
-100grame de unt

Se separa galbenusurile de albusuri,acestea din urma se bat spuma cu zaharul si pliculetele de zahar vanilat.


Se incorporeaza usor,preferabil e sa renuntati in etapa acesta la mixer si sa folositi o lingura de lemn,apoi galbenusurile,faina amestecata cu praful de copt,esenta de vanilie.



Separat se topeste si se lasa la racit untul pe care il adaugam in compozitie.
Daca dorim efectul de chec marmorat,luam separat intr-un bol cateva linguri bune de compozitie si o amestecam omogen cu cacao.




Separat taiem samburii de nuca in bucatele mici,atentie nu foarte mici pentru ca dorim sa-i simtim in prajitura.Pentru o aroma mai placuta,puteti praji putin samburii de nuca.



Punem intr-o tava pregatita cu hartie de copt compozitia,apoi adaugam amestecul cu cacao si ne jucam cu lingura pentru a crea efectul marmorat.



Dam la cuptorul programat de l60 grade pana trece testul scobitorii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu