duminică, 17 iulie 2011

Tarta de fructe

Reteta e preluata si usor modificata de pe blogul lui Teo's Kitchen,care se pare ca a preluat-o la randul sau,deci e o reteta care se transmite prin"viu blog" .

Ingredientele pentru bLat:
-5 oua
-5 linguri de faina
-5 linguri de zahar
-un plic de zahar vanilat
-o jumatate de esenta de vanilie
-o jumatate de plic de praf de copt/sau optional daca din intamplare va lipseste,putin bicarbonat stins cu otet

Plus:
-fructe
-lapte/crema de tarte la plic
-un plic de tort geele(jeleu)

Ouale se separa,albusurile se bat bine spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Ca sa va dati seama cand sunt suficient de bine batute,luati o lingura din compozitie si intoarceti-o in jos,daca nu cade sunt bine batute.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la topirea acestuia si omogenizarea compozitiei.Se amesteca cele doua compozitii,apoi sa adauga faina,praful de copt si esenta.
Eu am preferat sa folosesc hartie de copt pentru forma de tarta,desi dezavantajul este ca formele de pe margini specifice tartei nu se mai formeaza.Daca doriti sa obtineti acele forme puteti opta pentru varianta in care ungeti tava cu ulei sau unt si o tapetati usor cu faina.Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru aproximativ 25 minute. Timpul e oarecum relativ deoarece depinde de tipul de cuptor pe care il aveti,dar pentru a vedea daca s-a copt faeti testul scobitorii,infigeti o scobitoare in blat,daca raman urme pe ea mai trebuie lasat,daca nu e gata.

Pentru umplutura puteti folosi diverse creme pe baza de vanilie,eu am folosit crema pentru tarte de la Dr.Qetker,care se face foarte rapid cu putin lapte rece.
Dupa ce s-a racit tarta se adauga crema,se decoreaza dupa bunul plac si rabdarea fiecaruia cu fructele feliate,si se adauga tort geleeul.Instructiunile de preparare pentru jeleu le gasiti pe spatele pliculetului.






Delectare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu